OKUL ÖĞRENCİ MECLİSİ SEÇİM TAKVİMİ BELİRLENDİ..

OKUL ÖĞRENCİ MECLİSİ SEÇİM TAKVİMİ

Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi; öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, millî ve manevî değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi; öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması; katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amacıyla okulumuzda Milli Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi gereğince okul meclis başkanlığı seçimi yapılacaktır.

SEÇİM TAKVİMİ AŞAĞIDAKİ GİBİDİR. Seçim Takvimi

Sıra No

Etkinliğin Adı

Tarihler

1

Sınıf temsilcilerinin seçilmesi ve sınıf öğretmenleri tarafından okul seçim kuruluna bildirilmesi

17– 21 Eylül 2018

Okul idaresi tarafından sınıf öğretmenlerine tebliğ edilecek

2

Sınıf temsilcileriyle toplantı

28 Eylül 2018

Toplantı tutanağı oluşturulacak.

3

Okul meclis başkanlığı adaylarının belirlenmesi

01 Ekim 2018

Adaylar yazılı olarak Okul Seçim Kuruluna başvuracaklardır.

4

Okul meclis başkanlığı seçimi propaganda süreci

02 - 05 Ekim 2018

Öğrencilerin propaganda yapması teşvik edilecek.

5

Okul Meclis Başkanlığı Seçimi

09 Ekim 2018

6

Seçim sonucunun duyurulması ve itirazların alınması ve karara bağlanması

09 Ekim 2018

OKUL ÖĞRENCİ MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ

Okul Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimleri için;

 Her şubeden seçilen aday şube temsilcisi, okul seçim kuruluna 01 Ekim 2018 Pazartesi günü mesai bitimine kadar kayıt yaptıracaktır. Okul Seçim Kurulu Başanı Niyazi KURTOĞU (Rehber Öğetmen)

 Bu aday öğenciler 02 Ekim Salıgününden itibaren 05 Ekim Cuma günü ders bitimine kadar seçim kampanyalarını sürdürebileceklerdir.

 Okulumuzun bütün öğencileri seçmen olarak 09 Ekim 2018 Salı günü 10:00-12:30 saatleri arasıda oy kullanacakları sandılarda kendilerine verilen seçmen pusulaları ile oylarını kullanacaklardır.

 Her öğrenci kendi sınıfıdan olmayan (dilediğ bir adaya da) oy verebilecektir.

Yayın: 26.09.2018 - Güncelleme: 26.09.2018 10:01 - Görüntülenme: 1234